Vi ste ovde: NaslovnaVerska PutovanjaMetoh - Kakovo

ХОДОЧАШЋЕ НА СЛАВУ ИСТОЧНИ ПЕТАК МАНАСТИРСКОГ МЕТОХА КАKОВО

Манастир и метох Каково, економија и посед  Хиландара у Грчкој

ПРОГРАМ  ХОДОЧАСНИЧКОГ  ПУТОВАЊА ЗА  КАКОВО

1. дан среда. : Прокупље - Ниш

Полазак луксузним комби возилом  са договореног места из Прокупља у 23:00 часова, из Ниша око поноћи (само у случају комби превоза полазак је са кућне адресе путника или жељене адресе !) . Ноћна вожња кроз Србију ка граници са Македонијом . Обавезна пауза за одмор код мотела  „ Предејане „  у трајању од 30 минута. Ноћна вожња ка српско – македонској граници .

2. дан четвртак. : Македонија - Ставрос - Каково

Наставак ноћне вожње кроз Македонију са обавезном паузом на „Lukoil „ бензиској пумпи у трајању од 20 минута. Улазак у Грчку у раним јутарњим сатима. Часовнике померити за 1 сат унапред у односу на српско време. Пауза за одмор на бензиској станици Eko Hellenic у трајању од 20 минута. Наставак вожње према Неа Врасни. Пауза за шопинг у мегамаркету ЛИДЛ у Неа Врасни до највише 1 сата. Слободно време у Ставросу за одмор и ручак до 14 часова када је полазак целе групе ка Јерисосу и манастирском метоху Каково. Обилазак манастирског метоха Каково и учешће на вечерњој служби од 17:00 - 19:00 часова. Смештај у договореном објекту у Јерисосу у касним вечерњим сатима. Ноћење.

3. дан петак. : Каково

Полазак у раним јутарњим сатима за манастирски метох Каково. Учешће на јутарњој литургији од 08:00 - 10:00 сати. Слободно време за дружење и славски ручак у простору манастирског метоха са многобројним и угледним гостима ( српски Патријарх, грчки Патријарх, Игуман манастира Хиландар, ... ) на Слави манастирског метоха Каково Источни петак. Повратак до објекта у Јерисосу предвиђеног за ноћење у касним поподневним сатима. Слободно време за одмор. Ноћење.

4. дан субота. : Ставрос – Аспровалта

Полазак у 11:00 часова комплетне групе за Неа Врасну. Одлазак до мега маркета „Lidl“ у Неа Врасни и шопинг до 14:00 часова и полазак целе групе за Аспровалту. Слободно време за обилазак, одмор и шопинг. У раним вечерњим сатима полазак на вечерњу службу у манастиру Св. Лидије код Аспровалте. Након завршене вечерње службе полазак групе за Ставрос. Слободно време за одмор. Ноћење.

5. дан недеља. : Ставрос – Евзони – Македонија

Полазак групе у 15 часова ауто путем ка Солуну. Наставак вожње ка граничном прелазу Evzoni и грчкој – македонској граници. Пауза за шопинг на “ Hellenic Duty Free Shops” у трајању од 30 минута. Ноћна вожња кроз Македонију са успутном паузом на некој од бензиских станица у трајању од 20 минут .

6. Дан : Прокупље - Ниш

Ноћна вожња кроз Србиј . Пауза у мотелу „ Предејане “ у трајању од 30 минута. Наставак вожње ка Прокупљу и Нишу. Долазак на коначно одредиште иза поноћи. Крај Програма.


 НАПОМЕНА: СЛАВА ИСТОЧНИ ПЕТАК ПАДА УВЕК НА ПРВИ ПЕТАК ПОСЛЕ УСКРСА

ЦЕНА : 125 €

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:

Превоз луксузним луксузним комби возилима са 8+1 седиштем (у понуди је увек један Mercedes Vito 115 cdi ) на назначеној релацији и све трансфере у Грчкој, 2 (два) ноћења у Јерисосу и 1 (једно) ноћење у Ставросу у двокреветним и трокреветним собама, обиласке по програму, учешће на Слави Метоха Каково “ Источни петак ”, услуге стручног пратиоца  групе и трошкове организације путовања.


 

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА:

Трошкове ОБАВЕЗНОГ међународног путног осигурања у износу од 750 динара за особе старости до 70 година, све личне трошкове, као и трошкове који нису назначени у програму путовања.


 

ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ :

Овај програм укључује све трансфере, 3 (три) ноћења у Ставросу i Јерисосу, обилазак манастирског метоха Каково, учешће на Слави Источни Петак, излете до Неа Врасне и Аспровалте. Постоји могућност за факултативно организовање обиласка око Свете Горе посебним бродом, ручак у чувеној таверни „ Kritikos „ у Уранополису, одлазак на вечеру у некој од познатих таверни или узерија, ... Факултативни излети не улазе у цену аранжмана и плаћају се на лицу места у Грчкој.                             

        Цена факултативних излета зависи од броја пријављених путника!


 

ПЛАЋАЊЕ :

Прва рата 70 € приликом уписа, остатак најкасније до десeт дана до поласка. Аранжман је рађен на бази минимум 4 ( четири ) а максимум 8 ( осам) плативих путника ходочасника по комби возилу. Максималан број због могућности полазака са више комби возила није лимитиран. У случају промена на монетарном тржишту или недовољног броја пријављених путника,  Организатор путовања задржава право корекције цене, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања. Организатор путовања задржава право промене редоследа појединих садржаја програма уколико околности то налажу без сагласности путника. Уз овај програм важе општи услови путовања Организатора путовања .


Kalendar

« Oktobar 2022 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
enfrdeitptrues

Brojač poseta

0.png8.png0.png0.png1.png3.png7.png
Danas249
Juče214
Ove nedelje463
Ovog meseca806
Ukupno800137

Na sajtu trenutno

1
korisnika

Galerija

Galerija

Hilandar FACEBOOK

facebook hilandar

O Nama

Imamo partnerske zakupe u Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, posredujemo u organizacijama turističkih putovanja širom Evrope i specijalisti smo za verska putovanja a posebno za hodočašća na Svetu Goru i manastir Hilandar

saznaj više o nama

Mapa
Dunđerska br. 19. 18400 Prokuplje. Srbija

Facebook

Scroll to Top