Vi ste ovde: NaslovnaPutovanjaGrčka

Grčka

Serres - Grčka

 

NAJVEĆI SRPSKI VLADAR CAR DUŠAN SILNI  

PROGLASIO  СЕ ZA CARA U CRKVI SVETIH TEODORA U SERRESU ( SER )

                                       

                                                S   E   R   R   E   S

 

Grad Serres je mesto koje poseduje bogatu istoriju i mnogo skrivenih tajni koje zaslužuju da ih otkrijete…

To je živopisani moderan grad od oko 100.000. stanovnika koji nikada ne spava, sa gostoljubivim stanovnicima i predivnim znamenostima,mnogobrojnim prodavnicama, buticima, specijalizovanim prodavnicama. Srce grada predstavlja Trg slobode sa okolnim građevinama, pešačkim zonama, barovima, malim tavernama i kafićima.

Ne zaboravite da je grad Serres čuven po svojim ražnjićima i radnjama sa poznatim

specijalitetom… „bugaca“ (vrsta slatkog i slanog bureka)!

Vredi posetiti „Bezistan“, koji se nalazi na trgu, nekadašnju pokrivenu gradsku pijacu sazidanu od kamena - a koja je danas pretvorena u arheološki muzej, prelepe pešačke zone i gradske kafane u kojima ćete uživati u čuvenoj vrsti rakije «serski uzo». Na kraju puta, naravno, ponesite sa sobom i izuzetni serski tradicionalni slatkiš „akanes“.

Nemojte da propustite da obiđete spomenik grčkom narodnom heroju Emanuilu Papasu i zgradu Nacionalne Banke, neoklasicističku zgradu Uprave i istorijsku građevinu posvećenu Orfeju koje izazivaju divljenje!

Posetite i pravoslavna hodočasnička mesta – hram Svetih Teodora, Svetog Georgija, Svetog Nikole u mestu Kula i, naravno, Toranj Orest na gradskom «Akropolju». Zaustavite se u parku «Kilada Agion Anargiron» (Dolina Svetih Besrebrenika), koje predstavlja mesto za odmor i rekreaciju za velike i male, kao i živopisno predgrađe Svetog Jovana (Agios Ioannis).

Ako ste ljubitelj automobilizma, mesto Serres predstavlja za vas raj, zato što ovde bije srce grčkog automobilizma. Ovde se nalazi najveći poligon na Balkanu koji ispunjava u potpunosti konstrukcijske predispozicije i standarde Međunarodne automobilske federacije (FIA) i Međunarodne motociklističke federacije (FIM), neophodne da se omogući odvijanje međunarodnih i evropskih prvenstava.

U gradu Serres se ni trenutak nećete dosađivati!

www.serres.gr

 

                                     P R O G R A M   P U T O V A NJ A :

 

 1. Dan

Polazak sa dogovorenog mesta oko ponoći. Vožnja ka graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada. Posle prelaska graničnog prelaza sa R Bugarskom nastavak vožnje ka granici sa Grčkom sa usputnim pauzama za odmor i osveženje. Dolazak u grčki grad Serres u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu GALAXY 2* u samom centru Serresa u pešačkoj zoni. Smeštaj je na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Slobodno vreme za Vaš shoping, pešački obilazak grada i razgledanje !

http://www.hotelgalaxyserres.gr/  

 

 2. Dan

Nakon doručka ( kontinentalni švedski sto ) polazak autobusom na fakultativne izlete :

- crkve svetog Teodora, stari mitropolitski hram iz 6 veka sa čuvenom ikonom Bogorodice koja   razrešava od bola “ Bogorodica Ponolitria “ u kojoj se naš do tada kralj Dušan Silni proglasio za cara krajem novembra –početkom decembra 1345. godine

- vizantijske crkve Svetog Nikole iz 14. veka, nalazi se neposredno ispod vizantijske tvrđave i Akropolja

- vizantijske tvrđave iz srednjeg veka i arheoloških ostataka drevnog Akropolja

- manastira Svetog Jovana Preteče iz 13. Veka. Ktitor ovog manastira bio je car Dušan Silni i posle njegove smrti carica Jelena se zamonašila u njemu gde je i živela do svoje smrti

- najveće staze za auto-moto trke Serres na Balkanu   

             

                 CENA FAKULTATIVNIH IZLETA : 15

 

      UZ UPLAĆENE FAKULTATIVNE IZLETE SPECIJALAN POKLON:                                 replika DINARA CARA DUŠANA iz 14 veka ( dobija se u crkvi Svetih Teodora )

 

Povratak u Serres u popodnevnim satima. Slobodno vreme za Vaš shoping, pešački obilazak grada i razgledanje !

 

 

 3. Dan

Po završetku doručka u hotelu polazak autobusom za Bugarsku i vožnja ka Sofiji sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u izuzetno moderan i nov tržni centar Serdika ( veći od tržnog centra Ušće u Beogradu ! ) u Sofiji. Slobodno vreme za shoping u trajanju do MAKSIMALNO 3 SATA zbog limita za parkiranje autobusa. Nastavak vožnje ka Srbiji i polaznom mestu, sa usputnim pauzama za osveženje i odmor. Kraj programa.

 

U program su uključena 2 noćenja sa doručkom na principu kontinentalnog švedskog stola u hotelu GALAXY 2*, svi transferi, organizacija i stručno vođstvo puta

 

PREVOZ : autobusima, mini busevima ili mini venovima sa 6+1 mestom

 

 

ZA 8. MART MOGUĆA JE ORGANIZACIJA PROSLAVE U TAVERNI  http://m.katarraktes.webnode.gr   UZ NAKNADNU DOPLATU 

 

OSIGURANJE : lično ili se može kupiti u agenciji

 

INFORMACIJE I UPIS na telefon +381 60 0272020

 

TERMIN PUTOVANJA : po dogovoru

 

POLAZAK : sa dogovorenog mesta

 

        PROGRAM 2 NOĆENJA SA DORUČKOM :  C E N A  85 EURA

 

        PROGRAM 3 NOĆENJA SA DORUČKOM :  CENA 105  EURA

 

Kalendar

« Oktobar 2022 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
enfrdeitptrues

Brojač poseta

0.png8.png0.png0.png1.png2.png8.png
Danas240
Juče214
Ove nedelje454
Ovog meseca797
Ukupno800128

Na sajtu trenutno

2
korisnika

Galerija

Galerija

Hilandar FACEBOOK

facebook hilandar

O Nama

Imamo partnerske zakupe u Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, posredujemo u organizacijama turističkih putovanja širom Evrope i specijalisti smo za verska putovanja a posebno za hodočašća na Svetu Goru i manastir Hilandar

saznaj više o nama

Mapa
Dunđerska br. 19. 18400 Prokuplje. Srbija

Facebook

Scroll to Top